Panda is een stier die op een Amerikaanse school voor veehouderij woonde en het niet makkelijk heeft gehad. Een man heeft de stier namelijk in brand gestoken, waardoor bijna de helft van Panda’s lijf is verbrand. Het arme dier werd na deze mishandeling opgegeven voor de slacht, maar gelukkig was daar de Amerikaanse dierenorganisatie Animal Place om dit te voorkomen en Panda te helpen.

stier
Still YouTube

De stier had als doel om door leerlingen te worden grootgebracht en daarna te worden geveild voor de slacht. Maar toen het dier vijf maanden oud was werd er ingebroken op de school en een 23-jarige man besloot om de stier in brand te steken. Bijna de helft van Panda’s lijf is verbrand, een oor is er volledig af en het andere zwaar beschadigd. De gemeenschap waar de school stond was verbijsterd en zamelde geld in om Panda te helpen met zijn verwondingen. Ondanks deze inzameling was Panda’s toekomst nog altijd het slachthuis.

Gelukkig werd Panda gered door een gulle donateur en Animal Place, een dierenorganisatie en opvang in de Amerikaanse staat Californië. Deze opvang heeft Panda de stier een thuis gegeven, waar hij de rest van zijn leven kan slijten. Panda is nog steeds niet helemaal genezen, maar de vrijwilligers van de opvang doen er alles aan om het dier te helpen en hem een zorgeloos leven te geven.

Kijk hoe het nu gaat met Panda in onderstaande video:

Bron: One Green Planet ©PiepVandaag.nl Jasper Kromdijk