Rapper en hip-hop artiest Lange Frans heeft een tekst opgenomen waarin hij oproept om morgen, 3 oktober, deel te nemen aan de Global March for Elephants, Rhinos & Lions (GMfERL) in Amsterdam. Samen met tientallen andere organisaties steunt ook PiepVandaag deze mars, die komend weekend op zo’n 140 plaatsen wereldwijd gelopen wordt.

Lange Frans reageerde positief op een verzoek van de organisatoren van de Global March en sprak een tekst in die speciaal voor hem is geschreven:

Olifanten, neushoorns en ook de leeuw
Hun einde dreigt, en wel deze eeuw
Door ’t wrede stropen, ivoor verkopen
Daarom mijn schreeuw, oproep te lopen
De Global March, want we moeten hopen
Op betere tijden, dus stop het lijden
Het draait alleen maar om de poen
Het is te laat als we nu niets doen

Stoppen
De Global March for Elephants, Rhinos & Lions richt zich tegen stoperij, de handel in dierproductenjachttoerisme, knuffelfarms en canned hunting. Op de website staat te lezen:

“Iedere 15 minuten wordt een olifant vermoord om zijn ivoor. De neushoorn wordt afgeslacht voor zijn hoorn en de leeuw, de koning der wildernis, wordt ernstig bedreigd door de jacht en het verschrikkelijke canned hunting, waarbij toeristen in een afgezet gebied leeuwen mogen afschieten. Het verdwijnen van deze grote zoogdieren uit het ecosysteem door toedoen van jacht, stroperij, illegale handel en andere menselijke activiteiten kunnen we niet verantwoorden tegenover ons geweten en toekomstige generaties. Voor ons is er maar één doel: de massale slachting van deze majestueuze dieren moet stoppen voordat het te laat is!”

Programma
De mars in Amsterdam start om 14.00 uur vanaf het Centraal Station (verzamelen vanaf 13.00 uur). Via de binnenstad zal de stoet zich verplaatsen naar het Rembrandtplein, waar tussen 15.15 en 17.00 uur de slotmanifestatie plaatsvindt met diverse sprekers, zoals initiatiefneemster Birgit Caminada, en verder Marjo Hoedemaker, Simone Eckhardt en Lenie ’t Hart. Tevens vindt de presentatie plaats van het eindresultaat van de nagel- en selfie-actie en er is live muziek. Deelnemers krijgen het verzoek om onopvallende, donkere kleding te dragen.

Lange Frans
Foto: screenshot video via Global March NL

Meer informatie over Global March op de website en Facebookpagina van GMfERL Amsterdam.

Bron ©PiepVandaag.nl Bart van Riel