Op zaterdag 3 oktober vond in Amsterdam de Global March for Elephants, Rhinos and Lions plaats. Op een zonovergoten dag protesteerden zo’n 250 mensen tegen het afslachten van deze imposante dieren. De mars startte op het Centraal Station en eindigde op het Rembrandtplein.

protest
Zo’n 250 demonstranten protesteerden tegen het doden van olifanten, neushoorns en leeuwen

De Global March is een wereldwijde demonstratie; in meer dan 140 steden over de hele wereld liepen mensen afgelopen weekend mee. Het doel is mensen wakker te schudden en het stropen van deze imposante dieren te stoppen:

“Iedere 15 minuten wordt een olifant vermoord om zijn ivoor. De neushoorn wordt afgeslacht voor zijn hoorn en de leeuw, de koning der wildernis, wordt ernstig bedreigd door de jacht en het verschrikkelijke ‘canned hunting‘, waarbij toeristen in een afgezet gebied leeuwen mogen afschieten. Het verdwijnen van deze grote zoogdieren uit het ecosysteem door toedoen van jacht, stroperij, illegale handel en andere menselijke activiteiten kunnen we niet verantwoorden tegenover ons geweten en toekomstige generaties.

Voor ons is er maar één doel: de massale slachting van deze majestueuze dieren moet stoppen voordat het te laat is!”

Ook PiepVandaag was aanwezig tijdens deze protestactie en maakte onderstaand fotoverslag.

protest

protest

protest

protest

protest

protest

protest

Bron: Global March for Elephants, Rhinos and Lions Foto’s: Menno Herstel