Dat dieren van verschillende soorten een bijzondere vriendschap kunnen hebben is iedere keer weer mooi om te zien. Zoals de opgesloten kat en het konijn in het filmpje dat we vandaag met jullie willen delen. De kat zit in een schuurtje en kan er niet uit. Af en toe steekt er een pootje onder de golfplaten wand uit maar verder komt poes niet. Tot vriend konijn begint met graven.

opgesloten kat
Chasky aan het graven | Foto: screenshot video Daily Mail/Facebook

De beelden spreken voor zich, dus veel hoeven we er niet over te zeggen, maar wel dat de vriendschap tussen een konijn en een kat best bijzonder is, want er zijn ook katten die op konijnen jagen. Daar is hier geen sprake van en het konijn is beslist niet bang voor de kat, in tegendeel. Het wekt de indruk dat de twee elkaar goed kennen.

Viraal
Het konijn heet Chasky en lijkt te begrijpen dat de kat opgesloten zit. Chasky graaft rustig en heel gericht een tunneltje onder de wand van het schuurtje. Af en toe even rust en dan weer verder. Dat is het enige wat we kunnen waarnemen; alle mogelijke redenen waarom het konijn dit doet is speculeren. Maar als we dan toch bezig zijn: zou het kunnen dat het konijn in de kat een soortgenootje ziet? Andersom is dat wellicht ook mogelijk. Of de twee kennen elkaar al lang en zijn gewoon bevriend geraakt, los van de onderlinge verschillen. Hoe dan ook is het heerlijk om te zien en begrijpelijk waarom dit filmpje viraal is gegaan.

Bekijk hieronder hoe het konijn net zo lang graaft tot de opgesloten kat er op eigen houtje uit kan kruipen:

Bron:

©AnimalsToday.nl Bart van Riel


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.