Tijdens een vakantie in Peru troffen Hannah Shaw en Andrew Marttila een eenzaam kitten aan, dat ze besloten mee naar de Verenigde Staten te nemen. Een lange reis, die binnen een dag moest worden voorbereid. Beide zijn echte kattenliefhebbers: voor Hannah en Andrew is het redden van kittens dagelijkse kost.

Machu Picchu
Kitten Munay Michi reisde vanaf Machu Picchu naar Washington | Foto: screenshot video

Na een lange wandeling in de bergen bezochten Hannah en Andrew de Incastad Machu Picchu. Op weg naar het dorpje beneden troffen ze drie kinderen aan, waarvan er een een schreeuwend kitten in zijn handen had. Het jongetje had het kitten gevonden en wilde het aan zijn vrienden laten zien, maar sleepte het diertje rond het kneep in het lijfje. Het katje was vies en angstig en niemand wist waar haar moeder was. Hannah en Andrew gaven haar wat voer en gingen na wat ze konden doen om te helpen. Ze besloten het katje mee te nemen, maar zouden een dag later al van Cusco naar Lima vliegen, en vandaar naar de Verenigde Staten.

Opknappen
Terug in hun appartement in Cusco noemden ze het katje Munay Michi, wat ‘mooi katje’ betekent in de Incataal Quechua. Op zoek naar geschikt voer voor het ondervoede kitten, konden ze alleen droogvoer vinden, wat ze mengden met tonijn uit blik en water om ervoor te zorgen dat het katje ook vocht binnen zou krijgen. Om vlooien te verwijderen waste Hannah Munay Michi met water en afwasmiddel.

Machu Picchu
Alle aandacht vond Munay heerlijk | Foto: screenshot video

Lange reis
Als eerste brachten ze de volgende ochtend een bezoek aan de dierenarts. Om aan boord van het vliegtuig te worden toegelaten, had het kitten vaccinaties en een gezondheidsverklaring nodig. Het was krap aan, want ze hadden maar een uur de tijd voor ze op het vliegveld moesten zijn. Gelukkig hielp de dierenarts ze aan de juiste documenten en een reismandje.

Machu Picchu
Munay in haar reismandje bij de dierenarts in Cusco | Foto: screenshot video

Daarna was het spannend, zou Munay inderdaad mee mogen van de luchtvaartmaatschappij? Vliegen van Cusco naar de hoofdstad Lima bleek geen probleem. Ondertussen wende Munay snel aan alle aandacht die ze kreeg, ze vond het heerlijk. Op de tweede lange vlucht, naar de VS, hield Munay het ook goed vol. Maar Hannah en Andrew waren erg benieuwd of het katje toegelaten zou worden in Amerika. Gelukkig liet de douane Munay toe en konden ze door voor vlucht nummer drie, naar Washington. Na een lange reis die twee dagen duurde, waren ze eindelijk thuis.

Bekijk de reis van Munay Michi van Machu Picchu naar Washington:

Volg Hannah en Andrew op Instagram via @kittenxlady en @iamthecatphotographer.

Bron: YouTube KittenLady ©Animals Today Angelique Lagarde