Een ondeugende huiskat die werd vermist, is tien dagen later weer gevonden nadat ze was meegelift met een supermarktbusje. Kat Luna werd vermist uit haar woning in St. Agnes in Cornwall (VK). Ze werd gevonden in Manor Parsley, zo’n 15 kilometer verderop.

Kat Luna terecht na avontuurlijke rit met supermarktbusje
Kat Luna terecht na avontuurlijke rit met supermarktbusje | Foto (illustratief, gelijkend op Luna): publiek domein

Eigenaren Jem en Sarah Burrows hadden het vermoeden dat ze was meegelift in een Tesco bestelwagen, een grote Britse supermarktketen. De wagen was op weg naar de volgende levering in Manor Parsley, ongeveer 15 kilometer verderop. Gelukkig werd het dier tien dagen later gevonden.

Inwoners deelden het bericht over de vermiste kat Luna, waarna bleek dat meerdere mensen de avonturier hadden gezien. Uiteindelijk werd ze gevonden naast het adres in Manor Parsley, waar de bestelwagen had geleverd op de dag dat ze werd vermist. Mevrouw Burrows:

“Luna heeft nu huisarrest voor het leven.”

Kat Luna lid van de familie

Luna is acht jaar oud en heeft nooit de behoefte gehad om te zwerven. Volgens haar baasjes was ze liever thuis omdat ze daar van alle gemakken was voorzien. Sarah Burrows zei:

“Luna liep naar buiten om de bezorger te begroeten. We realiseerden ons niet dat ze niet terug naar huis was gegaan. Toen mijn man realiseerde dat ze er niet was ging hij naar buiten om haar te zoeken, maar er was geen teken van Luna. Ze is een heel liefhebbende kat die al haar tijd binnenshuis doorbrengt en dit was de enige afwijking, zo kwamen we erachter wat er gebeurd kon zijn. We waren er absoluut kapot van, want ze is een lid van de familie en je geeft je familie niet op.”

Sinds Luna weer thuis is, volgt ze het gezin overal in huis en geniet ze veel van de extra aandacht die ze krijgt. Sarah:

“Ze is ook erg luidruchtig op het moment. Het is alsof ze probeert om ons haar verhaal te vertellen. Ik kan de mensen niet genoeg bedanken voor al hun hulp en steun.”

Bron:

#GNvdD: Vermiste huiskat terecht, na angstig avontuur in Frankrijk

©AnimalsToday.nl Jane Sauer