Kat Grijs uit Amsterdam was eigenlijk nooit opgegeven, maar wel spoorloos verdwenen. Al een paar jaar stond hij te boek als vermist en zijn baasje was inmiddels verhuisd, maar altijd blijven hopen. En toen was er opeens het verlossende bericht.

Grijs
Hij is terecht! | Foto: Dierenambulance Amsterdam/Facebook

Grijs moet het een en ander meegemaakt hebben afgelopen tijd. Midden in de nacht werd hij uit een auto gezet bij de McDonald’s in Amsterdam Zuidoost. Dit is gezien door iemand en doorgegeven aan de dierenambulance.

Overal eten
De kat was gechipt en dat leidde naar zijn baasje, hoewel het adres niet meer actueel was na de verhuizing. Maar dankzij de chip kon de identiteit van Grijs achterhaald worden. Volgens Dierenambulance Amsterdam zit het in zijn karakter om te struinen:

“Zoals veel katten is Grijs een opportunist; op elke hoek van de straat een ander restaurant om te eten, en om vervolgens niet meer thuis te komen…”

Dat verklaart echter niet waarom Grijs uit een auto gezet werd, tenzij hij al bedelend naar binnen was gesprongen. Of wellicht al die tijd ergens anders woonde en gedumpt werd. Dus mocht de automobilist die de kat uit de auto zette te goeder trouw geweest zijn en dit lezen, dan zijn we benieuwd naar zijn of haar verhaal. Een verhaal dat in ieder geval eindigt met de hereniging tussen Grijs en zijn dolgelukkige baasje.

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Bart van Riel