In Westcott (Engeland) heeft een kat haar hoogbejaarde baasje weer teruggevonden, nadat zij in een verpleegtehuis van geplaatst. 

vrouwen verpleegtehuis
Foto: kevin dooley via Compfight cc

Toen Nancy Cowen noodgedwongen verhuisde naar verpleegtehuis Bramly House in Wescott, moest ze haar allerliefste kat Cleo vaarwel zeggen. Het dier mocht niet met haar mee naar haar nieuwe thuis. Acht jaar daarvoor had mevrouw Cowen Cleo geadopteerd, nadat het beestje op straat had geleefd.

De familie van Nancy Cowen had Cleo aan de buren gegeven, die wel voor de kat wilden zorgen. Maar Cleo had duidelijk andere plannen. Ongeveer twee weken nadat mevrouw Cowen haar intrek had genomen in het verpleegtehuis, merkte het personeel van Bramley House dat er een kat rondhing bij de ingang van het gebouw. Ze gingen er van uit dat het ging om een zwerfkat. Het dier wandelde de hele dag op en neer rond het gebouw en keek door de ramen.

Leslie Thomas, werkzaam bij Bramly House:

“Ze liep hier maar een beetje rond en het verplegend personeel begon haar eten te geven, omdat ze zo schattig is. Een paar weken later zag Nancy de kat en zei: ‘Ze ziet er precies uit als mijn kat Cleo, maar mijn Cleo is het grootste gedeelte van haar staart kwijt.’ We keken en inderdaad miste deze kat ook het grootste gedeelte van haar staart en toen realiseerden we dat dit Cleo is”.

Het personeel van Bramley House was zeer verbaasd te horen over deze ontdekking. Verpleegster Laura Costello:

“Ik vind het geweldig dat Cleo Nancy heeft gevonden. Het is duidelijk dat Cleo wist dat Nancy hier was, maar niemand wist dat dit haar kat was. Heel gek. Ik weet niet hoe Cleo haar heeft gevonden. Ik ben nog steeds verbaasd. Het kan niet zo zijn dat Cleo haar gewoon heeft gevolgd, we zitten vrij ver van waar Nancy voorheen woonde”. 

Het blijft onduidelijk hoe Cleo haar baasje zo ver van hun huis heeft terug gevonden, maar het verplegend personeel is het er mee eens: Cleo mag voorgoed bij Nancy Cowen blijven wonen! De kat heeft haar geliefde baasje niet meer uit het oog verloren sinds hun hereniging.

Leslie Thomas:

“We zijn allemaal heel erg blij. We vinden het allemaal geweldig. Er zijn zoveel nare verhalen in de wereld, maar dit is een mooi verhaal”.

Bron: The Dodo ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor