Een jonge zeeleeuw kreeg zijn vrijheid terug op een strand in Chili. Het dier was afgelopen juli gestrand in een baai van Loncura en bleek erg verzwakt te zijn na zijn redding. De jonge zeeleeuw had twee maanden nodig om op krachten te komen en geheel te rehabiliteren. Afgelopen week was hij klaar om teruggezet te worden in de natuur.

zeeleeuw
Jonge zeeleeuw wordt vrijgelaten in Chili | Foto: Pixabay

De rehabilitatie vond plaats in de dierentuin Parque Safari de Rancagua. Hier is een medisch team beschikbaar dat gespecialiseerd is in het behandelen en verzorgen van zeeleeuwen. Vorige week werd het dier vrijgelaten op het strand Quirilluca in de gemeente Puchuncaví.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Toen de zeeleeuw, een jong mannetje, werd gevonden woog hij amper 15 kilogram en was hij 70 cm lang. Volgens Gabriel Maldonado, dierenarts en verantwoordelijk voor de redding van de zeeleeuw, was het dier actief zowel op het moment van de redding als gedurende de algehele rehabilitatie, waardoor zijn kansen om te herstellen aanzienlijk hoger waren. Het dier is vrijgelaten, zodat hij zich kan incorporeren bij een kolonie van zeeleeuwen die hun natuurlijke habitat leeft. Om die reden werd het strand Quirilluca uitgekozen, omdat in de buurt veel zeeleeuwen leven en het zou voor het jonge dier niet moeilijk zijn om die groepen te bereiken.

Bron:

©AnimalsToday.nl Estefanía Pampín Zuidmeer


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.