Dankzij een undercover onderzoek van Britse dierenbeschermingsorganisatie werden onlangs 16 vossenjongen gevonden op het land van een jachtvereniging. De vosjes zaten opgesloten in een donkere schuur en kregen te eten van een medewerker van de Middleton Foxhounds jachtclub. Nadat de politie hiervan op de hoogte was gebracht, werden de vosjes in beslag genomen en op geheime locaties ondergebracht. 

vossenjongen
Een aantal vosjes had zich teruggetrokken in buizen | Foto: screenshot video

Dierenbeschermingsorganisatie the League Against Cruel Sports is ervan overtuigd dat het plan was de vossen op een later moment uit te zetten om er (illegaal) op te jagen. In de schuur waar de jongen werden aangetroffen waren geen ouderdieren aanwezig, wat erop wijst dat de jongen met geweld uit hun natuurlijke omgeving zijn geroofd. De ruimte was uitgerust met buizen om vossenholen na te bootsen. De organisatie waarschuwde de politie, die de vossen in beslag nam en een medewerker van de jachtvereniging arresteerde. Een van de dieren overleed kort hierna, met de andere dieren gaat het goed.

Toni Shepherd van the League Against Cruel Sports:

“Dit doet het argument dat jagen een vorm van ‘beheer’ is volledig teniet. Waarom zouden mensen die jagen vossen opgesloten houden? Het antwoord is simpel, maar vreselijk: ze vangen vossen om een stabiel aanbod te hebben van dieren om op te jagen. Het komt erop neer dat deze vossen gekidnapt waren voor wreedheid.”

De vossenjacht is een vreselijke gebeurtenis. Ruiters en jachthonden achtervolgen een doodsbange vos tot deze uitgeput is en door de honden wordt verscheurd. Gelukkig zijn deze jonge vossen op tijd gered en is dit gruwelijke lot ze bespaard gebleven.

Bron ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde