In India is een bange, magere zwerfhond met een gigantische wond op haar rug gered van de straat. Na een lange herstelperiode kan deze lieve meid nu genieten van een zorgeloos leven.

indiase straathond
Mikki laat de noodzakelijke behandeling gelaten over zich heen komen | Foto: schermafdruk video

Medewerkers van Animal Aid Unlimited komen een schurftige straathond te hulp. Het dier heeft een gigantische wond op de zijkant van haar rug, waar ze wanhopig aan probeert te likken, maar waar ze niet bij kan. Als ze haar proberen te vangen, begint ze, verward door de pijn en angst, weg te rennen. Uiteindelijk verstopt ze zich in een oude boot. Daar gromt en hapt ze naar de helpers, maar ze weten haar uiteindelijk te vangen in een net.

Medische verzorging
De wond is geïnfecteerd en zit vol met maden. Zachtjes smeren ze er een middel op om de maden uit te roeien en verbinden ze de wond. Als de maden eindelijk dood zijn, kan de wond goed schoongemaakt worden en opnieuw verbonden. Binnen een week ziet de wond er al stukken beter uit en ook de rest van haar huid begint op te knappen. Ze noemen het teefje Mikki. Ze begint er al bijna uit te zien als een ‘normale’ hond en ze went steeds meer aan alle knuffels die ze krijgt, haar staart stopt haast niet meer met kwispelen. Mikki is gesteriliseerd en gevaccineerd na haar herstelperiode.

In de opvang van Animal Aid Unlimited leeft ze nu een zorgeloos leven. Ze geniet van alle aandacht, is dol op de medewerkers daar en leeft prima samen met de andere honden.

Dierenziekenhuis en reddingsdienst
Animal Aid Unlimited, opgericht in 2002, is een ziekenhuis en reddingsdienst voor gewonde en zieke straatdieren in Udaipur, Rajasthan, India. Het doel van deze organisatie is gelijkheid en bescherming van alle dieren en een einde maken aan het gebruik en misbruik van dieren. Ze werken net zo lang door totdat iedere hond, ezel, koe, varken, vis en muis in vrijheid kan leven.

Bron: Animal Aid Unlimited ©Animals Today Sophie Janssen