In het beroemde Indiase Kanha Tijger Reservaat is een tijgerwelpje in een door stropers uitgezette stalen val gelopen. Het dier raakte gewond aan zijn achterkant doordat het zichzelf uit de val probeerde te bevrijden. Gelukkig is het kleine tijgertje gered door medewerkers van het reservaat.

illegale handel tijgerwelp
Tijgerwelpje | Foto: Wikimedia Commons

Een woordvoerder van het reservaat heeft laten weten:

“Op het moment dat wij erachter kwamen dat er een tijgerwelp in een val was gelopen zijn wij er naartoe gesneld om het dier te bevrijden van de stalen kabels waar het in vast zat.”

Het jonge tijgertje is na zijn bevrijding in een kooi gezet zodat artsen zijn wond konden behandelen. Na de behandeling, die op de plek waar de val stond plaatsvond, hebben de medewerkers van het reservaat de tijgerwelp nog in de kooi gehouden. Een kleine tijger kan namelijk niet zonder zijn moeder. Door de kooi op de plek van de val te zetten zou het voor de moeder makkelijker worden om haar kind terug te vinden. Nadat de medewerkers aan de hand van pootafdrukken hadden gezien dat er een volwassen tijger op bezoek was geweest, hebben zij het welpje vrij gelaten. Het diertje is inmiddels met zijn moeder herenigd.

Gestroopte tijgers komen vaak op de Aziatische markt terecht. Daar gelooft men dat tijgersnorharen helpen tegen kiespijn, de ogen tegen malaria, de botten worden gebruikt om drankjes van te brouwen en van zijn bloed zou je sterker worden. Deze Aziatische gebruiken hebben inmiddels al heel wat tijgers het leven gekost.

Stropers in het Kanha Tijger Reservaat worden steeds brutaler. De val waar het tijgertje was ingelopen bevond zich diep in het regenwoud in de kernzone van het reservaat. De stropers zijn niet bang voor de patrouillerende medewerkers van het reservaat. De medewerkers zijn nog op zoek naar de stropers die de val hebben uitgezet. Gelukkig kwamen zij op tijd voor de tijgerwelp en konden zij hem met zijn moeder herenigen.

Bron: IndiLeak ©PiepVandaag.nl Lianne Raat