Twee geiten in de Amerikaanse staat Pennsylvania hebben ontzettend geluk gehad. Ze kwamen vast te zitten op een smalle richel onder een hoge brug, maar ze zijn gered door een hoogwerker.

geiten
Hoogwerker redt twee geiten van hoge brugrichel | Foto: Facebook/Pennsylvania Turnpike

Geiten zijn ontzettend goede klimmers, maar op een brug worden ze niet vaak waargenomen. Ze waren op een smalle richel onder een hoge brug geklommen, waar een snelweg overheen gaat. De dieren stonden op zo’n 60 meter hoogte, toen ze werden gespot door de politie.

Medewerkers van de Pennsylvania Turnpike, de beheerder van de snelweg, schakelde de hulp van de Pennsylvania Department of Transportation in. Er werd een hoogwerker ingezet om de twee geiten uit hun benarde positie te bevrijden. Een woordvoerder van de Pennsylvania Turnpike verklaart:

“Een van de mannen bracht de witte geit aan boord van de hoogwerker en plaatste hem bovenop de brug.”

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
De tweede geit wilde niet erg meewerken, dus werd deze voorzichtig over de richel naar het einde van de brug geleid.

“De bruine geit liep, want hij wilde niet aangeraakt worden.”

De twee geiten lijken te zijn ontsnapt van een boerderij in de buurt. De boer was aanwezig bij de reddingsoperatie, waarna hij ze mee terug nam naar de boerderij. De hele actie duurde zo’n anderhalf uur.

Bron ©AnimalsToday.nl Monique van Dijk Armor


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.