Tien lange dagen zat in Istanboel een jonge hond vast in een schacht, op een diepte van maar liefst 17 meter. Het dier van slechts 3 tot 4 maanden oud is de lieveling geworden van Turkije, want heel het land leefde met hem mee.

schacht
Kuyu is gered! | Foto: Ertuğrul Çevik/Twitter

De schacht had een doorsnede van maar 30 centimeter, en dat maakte de reddingsactie extra lastig. Daarom werd de hulp ingeroepen van bergbeklimmers, de brandweer en studenten met een technische achtergrond. Die wisten het dier met veel moeite te bevrijden uit zijn benarde positie.

Geadopteerd
Het hondje kreeg de naam Kuyu, wat in het Turks ‘schacht’ betekent. Na een onderzoek door een dierenarts is Kuyu door de brandweer van Istanboel geadopteerd. Zij kunnen nu met z’n allen een oogje in het zeil houden dat Kuyu niet opnieuw malle dingen uithaalt. Maar mocht dat toch het geval zijn, dan is het een prettige gedachte dat zovelen zich om het lot van dit hondje bekommerd hebben.

Bron ©PiepVandaag.nl Bart van Riel


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.