In Arizona heeft hond Remus zijn hondenvriendje Smokey gered toen deze, na een wilde stoeipartij, in het zwembad was gevallen en er niet in slaagde er zelf weer uit te komen.

zwembad

Smokey en Remus waren samen in de achtertuin van hun huis aan het spelen, toen de man van het gezin waarbij ze wonen even naar binnen ging, de twee honden iets te veel in hun spel opgingen en Smokey in het zwembad viel. Toen zijn vrouw, Laurie Becerra, thuiskwam begreep ze niet waarom beide honden nat waren, maar dankzij de opnames van een bewakingscamera kon ze het hele gebeuren terugzien.

Smokey raakt in paniek in het water
Te zien is hoe Smokey verwoede pogingen doet om weer op het droge te komen, maar het niet lukt om grip te krijgen. Smokey raakt steeds meer in paniek, terwijl Remus vanaf de kant Smokey naar de trap van het zwembad probeert te leiden. Smokey is echter te veel in paniek en blijft proberen uit het water te klimmen vanaf de plek waar hij er in gevallen is.

Remus neemt heldhaftig besluit
Remus kan niet langer hulpeloos te kunnen toekijken naar het geworstel van zijn vriendje en neemt het dappere besluit zelf in het water te springen. Hij slaagt erin Smokey te helpen op de kant de klimmen en zwemt vervolgens naar de trap waar hij zelf uit het zwembad klimt, waarna hij meteen naar zijn maatje rent om te kijken of deze oké is.

Loyale viervoeter
Laurie Becerra vertelt dat haar man maar even een paar minuutjes naar binnen was gegaan terwijl het allemaal gebeurde. De honden spelen vaak in de achtertuin en dat was altijd goedgegaan. Remus heeft maar weer eens laten zien hoe ontzettend loyaal onze trouwe viervoeters zijn. Hoewel honden al bekend staan als de beste vriend van mensen, zullen Smokey en Remus ongetwijfeld ook vrienden voor het leven zijn na dit spannende incident en de heldhaftige reddingsactie van Remus. Trots op wat Remus voor zijn maatje Smokey heeft gedaan deelde Laurie Becerra de beelden van de bewakingscamera via sociale media met de tekst:

“Remus mag dan een wilde pup zijn, maar hij heeft een hart van goud!!”

Bron: Good News Network ©AnimalsToday.nl Rianne Kingma

 

 

 


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.