Verlaten en uitgehongerd werd Pax na een tip gevonden door Eldad Hagar van Hope for Paws. De schurftige hond bevond zich bij de Salton Sea, dat omgeven is door de Coloradowoestijn, in de buurt van de Mexicaanse grens. Ook vond Eldad een hondenschedel, blijkbaar was Pax niet alleen geweest, of worden meer honden in dat gebied gedumpt.

woestijn
Pax, links toen hij werd gevonden en rechts bijna 3 maanden later | Hope for Paws

Pax had veel geluk. Zodra Eldad hem vond gaf hij het hongerige dier te eten, waarna het mogelijk was een riem om te doen en samen naar Los Angeles te rijden. Bij een dierenkliniek werden de verwondingen en huidaandoening van Pax behandeld en een paar dagen later vertrok hij naar een pleeggezin.

Na enkele weken nam The Forgotten Dog Foundation contact op: iemand wilde Pax adopteren! Zo’n 80 dagen nadat hij Pax uit de woestijn redde ging Eldad bij hem en zijn nieuwe baasje op bezoek. De metamorfose was ongelofelijk.

 

Hope for Paws redt honden uit hele benarde en schrijnende situaties, zoals Miley, Frankie, Janie en Chase. Veel dieren zijn zo slecht behandeld dat ze verschrikkelijk bang zijn. Een achtergelaten hond die Eldad en Victoria pas in de straten van Los Angeles aantroffen was juist in de wolken toen ze haar kwamen ophalen: ze liet zich gemakkelijk aanlijnen en wist niet hoe snel ze in de auto moest gaan zitten, op weg naar haar nieuwe leven.

Bron ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde