Verslagen, uitgehongerd en alleen leefde Miley op een vuilnisbelt in Los Angeles (Verenigde Staten), tot Eldad Hagar een tip kreeg over deze hond die zijn hulp hard nodig had. Zijn organisatie Hope for Paws redde al vele honden van de straat, en knapt dieren op die door anderen volledig aan hun lot zijn overgelaten.

metamorfose
Miley op de vuilnisbelt | Foto ©Hope For Paws

Ze had het waarschijnlijk niet lang meer gered, uitgehongerd en ziek als ze was. Miley was vel over been, had schurft, huidinfecties en parasieten: haar situatie was uitzichtloos. Al vele maanden leefde ze in het vuil, waarschijnlijk was ze achtergelaten door haar eigenaar.

Eldads hart brak toen hij het zielige hoopje hond tussen de troep zag liggen. Hij ging naast haar zitten en na een uur lukte het hem met behulp van lekkere hapjes een riem om haar hals te doen. Hoewel ze een beetje tegenstribbelde, legde ze zich neer bij wat komen ging.

Gelukkig voor Miley was dit het beste wat haar kon overkomen. Eldad bracht haar naar de dierenarts, waar ze in bad werd gedaan en behandeld aan haar huidaandoeningen en verwondingen. Dankzij de liefdevolle verzorging en tijd om te herstellen veranderde Miley van een ziek, uitgeblust dier in een gezonde, blije hond met zelfs een nieuw vriendje. Deze metamorfose is prachtig om te zien!

Bron @PiepVandaag.nl Angelique Lagarde