Katten zijn echte kampioenen in luieren. Op de vreemdste plekken en in de raarste posities weten ze te ontspannen, soms tot grote hilariteit van hun mensen. In een bloempot, languit op de rug, of juist met het gezicht plat naar beneden, opgevouwen: laat het maar aan onze kattenvrienden over om een lekker tukje te doen, op welke manier dan ook.

Elke kateigenaar kent het, een kat ligt het liefst de hele dag op een warm plekje te slapen. Maar waarom slapen katten zo veel? Katten slapen gemiddeld 15 uur per dag, en sommige katten kunnen gemiddeld 20 uur van de 24-urige dag slapen.
Katten zijn het meest actief zijn in de ochtend en avond, hierdoor hebben ze overdag behoefte aan slaap. Daarnaast slapen ze veel om energie te sparen. Katten zijn van oorsprong jagers en verbruiken veel energie bij het jagen en vangen van prooi, ook al is het maar een speeltje. Ook slapen katten licht – ze liggen klaar om meteen in actie te komen – afgewisseld met korte periodes van diepe slaap.
Net als mensen zijn ze gevoelig voor het weer. Zelfs katten die alleen binnen leven hebben meer behoefte aan slaap als het druilerig of koud weer is buiten. Katten zijn dus van nature dieren die in de vroege ochtend en avond het meest actief zijn, maar ze passen zich ook snel aan. Slaapritmes worden aangepast zodat ze wakker worden voor het eten, of wanneer ze tijd met hun baasje kunnen doorbrengen.
Bron ©PiepVandaag.nl Nynke van Dijk
Strijd mee tegen dierenleed!
Redactie AnimalsToday.nl
Gerelateerde berichten
Blog Karen Soeters
Strijd mee tegen dierenleed!
Wil je ons werk op een bijzondere manier steunen, bijvoorbeeld met een mooi cadeau? Dat kan! Via Birdwise.nl gaat € 7,50 bij aankoop van een vogel of ander dier direct naar House of Animals. Een extra goede reden om zo’n mooie decoratieve tuinvogel, eekhoorn of egel te bestellen. Klik op de foto’s voor meer informatie.
Check ons op Instagram
Onze collega Esther en haar vrouw Eleonora skiën vandaag de prestigieuze Toblach-Cortina skimarathon van 42 km om a… https://t.co/uXoKWKQkNJ
Volg"CSI maar dan met dieren ons onderzoek moet een preventieve werking hebben" https://t.co/pab39vUCeR
Volg
Volg ons op social media