Een jonge zwerfhond uit de Amerikaanse staat Indianapolis had het zwaar te verduren toen ze met haar kop vast kwam te zitten in een autowiel. Het arme dier kon geen kant meer op. Een vrouw uit de buurt schoot haar te hulp en belde de brandweer. Deze had meer dan een uur nodig om de hond uit het autowiel te krijgen. Het verhaal had nog een gelukkig vervolg: door het voorval kreeg de hond een nieuw thuis.

wiel
Jimma bekneld in het wiel | ©Indianapolis Fire Department

De vrouw die de hond te hulp schoot kende het dier al langer. Zij had haar zelfs al een naam gegeven, Jimma. Ook gaf zij de straathond regelmatig eten als ze in de buurt was. Toen ze dan ook ontdekte dat de hond met haar kop vastzat in het wiel, aarzelde zij geen seconde en reed met het slachtoffer in de auto naar de lokale brandweer.

wiel
©Indianapolis Fire Department

Met vloeibare zeep werd geprobeerd om de bange hond uit het wiel te bevrijden, helaas lukte dit niet. Op allerlei andere manieren probeerde men de hond los te krijgen. Eerst werd de band verwijderd, daarna de velg. Terwijl een aantal brandweerlieden hard doorwerkten, kalmeerden anderen de hond, zodat ze zich niet zou verweren.

Na meer dan een uur was het eindelijk zover. Jimma was bevrijd van het wiel en mocht mee met haar nieuwe baasje. De brandweer meldde later dat Jimma nu ‘een permanent lid van het gezin is geworden’. Voortaan hoeft ze niet meer te zwerven over straat.

Bron: AD.nl ©PiepVandaag.nl Walter Eijndhoven