Varken Hope Apple Blossom en haar zes biggetjes zijn gered van de slacht door Viva! en Dean Farm Animal Sanctuary. Onlangs  mochten deze van de dood geredde varkens voor het eerst naar buiten, en daar genoten ze ontzettend van.

geredde varkens
Hope en een van haar biggen voor het eerst buiten | Foto: screenshot video Viva!/YouTube

Op hun eerste dag buiten stond er een harde wind en duurde het nog maar even voordat de regen zou doorbreken, maar dat mocht de pret niet drukken. Het moedervarken gaat af en toe toch even veilig de schuur in, maar haar jongen blijven dan lekker buitenspelen. Dierenactiviste Juliet Gellatley van Viva! vindt het een genot om te zien:

“Dit is het moment waarop we gewacht hebben. Mama Hope samen met haar biggetjes lekker naar buiten. Ze zijn ontzettend nieuwsgierig en begonnen meteen met alles ontdekken. Hope is een geweldige moeder, als ze het wel genoeg vindt roept ze haar baby’s en die rennen dan meteen naar haar toe.”

Gered van de slacht
Hope Apple Blossom is de trotse moeder van zes prachtige biggetjes. Zij en haar kleintjes zijn gered van een boer die stopte met zijn varkensfokkerij. Viva! en Dean Farm Animal Sanctuary waren net op tijd, anders waren de biggetjes naar de slacht gegaan. Sinds Hope met haar jongen bij Dean Farm woont gaat het ontzettend goed met ze. De biggetjes groeien hard en worden langzaam gescheiden van de moedermelk, en zo ontdekken ze nieuwe voedingsmiddelen, zoals bananen, appels en wortels.

geredde varkens
Foto: screenshot video Viva!/YouTube

Hope was in het begin erg voorzichtig in het benaderen van de medewerkers. Maar daar heeft ze ook alle recht toe, omdat al haar eerdere nestjes weggehaald werden. Zeugen ontwikkelen een sterkte band met hun nakomelingen, dus Hope is nu extreem beschermend naar haar kleintjes toe. In tegenstelling tot veel andere varkens zal zij haar baby’s zien opgroeien. Met de tijd zal ze zich dan ook realiseren dat ze bij haar mogen blijven.

Namen
Viva! vroeg haar volgers om namen aan te dragen voor het moedervarken en haar biggen: Hope wordt voluit Hope Apple Blossom genoemd, haar dochters dragen de namen Mia Snuffles, Lily Bubbles en Poppy Pig, en haar zoons heten Tom Rocket, Jack Wigglinson en Lucas Scamp.

Bekijk hieronder hoe blij de familie was tijdens het eerste ‘uitje’:

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Bron: Dean Farm Trust ©AnimalsToday.nl Sophie Janssen