Dierenmishandeling komt helaas voor in vele vormen, en dit verhaal is het bewijs dat een beetje liefde en aandacht een grote impact kan hebben op een dier. Dit is het verhaal van Hidey.

Geredde kat
Geredde kat krijgt een levensreddende knipbeurt | Foto: Animal Rescue League Shelter & Wildlife Center

Hidey is een lieve schildpadkat met een ernstig verklitte en vervilte vacht. Ze is naar Animal Rescue League Shelter & Wildlife Center in Pennsylvania gebracht, nadat haar 82-jarige baasje verhuisde naar een verpleeghuis. Een ver familielid van haar vorige baasje vond haar. Paul Russell:

“Toen mijn familielid naar een verpleeghuis verhuisde dacht ik: ‘maar, hij had toch een kat?’ Ik liet wat voer in het huis achter tot ik wist wat we met de kat zouden doen. Maar toen hoorde ik van iemand dat hij nog een kat zou hebben. Ik zocht in het huis en opeens kwam er een enorm wezen onder het bed vandaan. Ik schrok echt en dacht eerst dat het een kat was die een deken om zich heen had gedrapeerd. Maar dat was dus Hidey. Ze was erg bang en verstopte zich in een hoekje, waarschijnlijk had ze ook veel pijn.”

Hoewel er weinig bekend is over de behandeling en zorg die ze kreeg bij haar bejaarde baasje, is één ding meer dan duidelijk: de vacht van Hidey is jarenlang verwaarloosd. Arme Hidey heeft van zichzelf al een lange vacht die makkelijk in de war raakt en gaat klikken. Maar na jaren van weinig tot geen verzorging, was haar vacht veranderd in een enorme wirwar van dreadlocks. Toen ze aankwam in het asiel, realiseerde het team meteen dat er werk aan de winkel was en ze gingen aan de slag. Het resultaat? Er is bijna een kilo haar afgeschoren!

Hidey was bij binnenkomst in hele slechte conditie, dit kwam grotendeels door het enorme gewicht aan haar. Maar gelukkig voelt ze zich nu al een heel stuk beter. Ze woont nu bij Paul Russell en zijn vrouw Jill. Samen met de andere kat van de oudere man: de 17-jarige Siam. Er woonden ook al twee honden en drie katten bij de Russells. In het begin verstopte Hidey zich onder het bed, maar ze is nu helemaal gewend en ligt vaak heerlijk te soezen in een zacht mandje. Ze begint zelfs te spinnen als ze wordt vastgehouden. Geniet van je nieuwe leven Hidey!

Bronnen: One Green Planet, Daily Mail ©PiepVandaag.nl Sophie Janssen