Tijdens een bloedhete dag ontdekte de Amerikaanse oorlogsveteraan Michael Hammons een hondje in een afgesloten oververhitte auto. Hij bedacht zich geen moment en redde het beestje. Maar dat leverde de dierenvriend wel een gerechtelijke vervolging op. Toch heeft Michael geen enkele spijt van zijn actie.

veteraan
Het hondje in de afgesloten auto | Foto: screenshot video Fox 5/Huffintong Post

Hammons diende in de Golfoorlog ‘Desert Storm’, zit in een rolstoel en heeft last van een posttraumatische stressstoornis. Hij ontdekte het hondje op de parkeerplaats van een winkelcentrum in Athens, Georgia (VS). Buiten was het rond de 30 graden, maar in de afgesloten auto was het natuurlijk veel warmer. Het hondje zat zwaar te hijgen, waardoor Michael geen moment twijfelde en met een voetsteun van zijn rolstoel een zijruit insloeg om het beestje te bevrijden:

“Ik heb genoeg dood en vernietiging gezien. Daarom wil ik dat er niet nog meer gebeurt als ik het kan voorkomen.”

Arrestatie
Toen de eigenaresse van de auto terugkwam was ze verre van blij met de actie van Michael en belde woest de politie. Ze stond erop dat de veteraan gearresteerd werd. De politie wilde Michael aanvankelijk niet in hechtenis nemen, maar omdat hij toegaf de ruit ingeslagen te hebben en de vrouw het eiste werd toch besloten tot zijn arrestatie.

Wanneer hij daadwerkelijk veroordeeld wordt zou Hammons een celstraf kunnen krijgen van een jaar, wegens vernieling en het onrechtmatig binnentreden van privé-eigendom. Maar dat zal hem er niet van weerhouden om het nogmaals te doen:

“Ik wist dat mijn actie consequenties kon hebben, maar dat maakte niet uit. Glas wordt iedere dag weer gemaakt, maar zo’n hondje is onvervangbaar.”

Duimen
Gelukkig heeft de vrouw een boete gekregen omdat ze het beestje in de bloedhete auto had achtergelaten. En nu hard duimen dat de rechter een hart heeft voor dieren en veteraan Michael vrijspreekt.

Bekijk een nieuwsitem over de reddingsactie van het hondje en de gevolgen voor Michael:

Bronnen: The Dodo, Huffington Post ©PiepVandaag.nl Bart van Riel