Sandy, een hond uit Griekenland, heeft het zwaar te verduren gehad. Als pup is hij verlaten door zijn eigenaar, waarschijnlijk vanwege zijn kromme voorpoten die het hem moeilijk maakten om rond te lopen en goed rechtop te staan. Gelukkig kreeg Sandy in Engeland uiteindelijk de hulp die hij nodig had.

Griekse hond
Foto via Mutss in Distress

Ondanks alle obstakels die de twee kromme voorpoten met zich mee brachten, bleef Sandy een enthousiast dier. Toen de medewerkers van dierenasiel ‘Mutts in Distress’ uit Hertfordshire, Engeland, Sandy’s verhaal hoorden, besloten ze meteen te helpen. Ze haalden de hond naar Engeland om hem daar te helpen met de aandoening aan zijn poten, dankzij donaties van gulle gevers die honderden ponden inzamelden.

Eind december 2013 was het dan zover: Sandy arriveerde in Engeland bij het dierenasiel. Dierenartsenkliniek ‘Cambridge Beehive Companion Care’ had beloofd Sandy gratis te helpen en toen de medewerkers de hond zagen, vielen ze meteen als een blok voor hem.

Na een maand op krachten te zijn gekomen bij een pleeggezin ging hij onder het mes. Sandy’s rechter voorpoot werd als eerste recht gezet en de operatie verliep uitstekend. Na een paar weken was de andere voorpoot aan de beurt en ook die operatie ging goed. Nu is het tijd om de poten te laten genezen en te trainen met behulp van fysiotherapie.

Meer weten over deze bijzondere hulpactie of op de hoogte blijven van de laatste updates rondom Sandy? Kijk dan op de website van Mutts in Distress.

Bron ©PiepVandaag.nl Jasper Kromdijk