In Italië werden kledingstukken van rattenbont verkocht werden als kasjmier. De politie arresteerde veertien mensen en nam meer dan een miljoen kledingstukken in beslag.

rattenbont
Foto via Wikimedia Commons

De verdachten zijn van Chinese afkomst en werden gearresteerd in de plaatsen Livorno en Rome na een onderzoek van een jaar. Ze worden aangeklaagd wegens fraude. Het gaat in totaal om vijf firma’s waar de kleding werd verhandeld. Na productie in Rome werden de kledingstukken verzonden naar een bedrijf nabij Florence, dat ze distribueerde.

Hoewel de kleding gemaakt zou zijn van kasjmier bleek het te gaan om een mengsel van acryl en viscose, met bont van ratten en andere dieren. Om welke andere dieren het gaat is nog niet bekend.

Het vergaren van kasjmierwol gebeurt meestal op een dieronvriendelijke manier. Dat vermeende wollen kledingstukken echter blijken te bestaan uit het bont van gedode dieren en labels onbetrouwbaar zijn, is nog zorgelijker. Onlangs bleken mutsen van modemerk Tom Tailor van kattenbont te zijn gemaakt in plaats van nepbont, zoals op het label vermeld stond.

Bron ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.