Een Duits eekhoorntje in de stad Dortmund, een Eichhörnchen dus, is vorige week bevrijd uit een wel heel hachelijke positie. De eekhoorn zat klem met zijn kop in het gat van een rioolputdeksel.

Duits eekhoorntje
Duits eekhoorntje gered uit een wel heel hachelijke positie | Foto: ©Feuerwehr Dortmund

Vanuit het stadscentrum in Dortmund kwam een melding binnen bij de brandweer over een eekhoorntje dat met zijn kop uit een gat in een putdeksel stak. Het diertje leefde en naar men vermoedde is het elders in het rioolnet terechtgekomen, waarna het meende een uitweg gevonden te hebben via een gat in het deksel. Maar dat pakte anders uit, want de eekhoorn was dikker dan hij dacht.


Narcose

Om de eekhoorn los te krijgen moest het deksel gelicht worden, maar toen bleek dat het dier helemaal klem zat en niet zomaar uit het gat gehaald kon worden. De brandweer moest daarom met deksel en al naar een nabijgelegen dierenkliniek, waar het diertje onder narcose uit z’n benarde positie werd bevrijd. Ondertussen bewaakte de politie de open rioolput, zodat niemand een smak in het diepe zou maken, eekhoorns incluis.

Volgens de dierenkliniek heeft de onfortuinlijke eekhoorn lichte verwondingen aan zijn nek opgelopen, maar gelukkig niet van dien aard dat het beestje lang in het ziekenhuis moest blijven. Het dier verbleef daarna nog een tijdje bij een dierenartsenpraktijk voor observatie, voorafgaand aan zijn vrijlating.

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Bart van Riel