In navolging van bedrijven als Lidl, NS, HEMA, ANWB en Spar, heeft ook DPG Media besloten om Dolfinariumkaarten offline laten halen. Het mediaconcern heeft na contact met Bite Back besloten dat door alle onrust rond het Dolfinarium de toegangskaarten voorlopig geen onderdeel meer zijn van het aanbod.

Dolfinariumkaarten verdwjinen uit zeker 15 webshops
Dolfinariumkaarten verdwjinen uit zeker 15 webshops | Foto: publiek domein

Campagnecoördinator Dolfinariumvrij Nederland (Bite Back) Raymond Olivers is te spreken over het besluit van DPG Media:

“We zijn zeer tevreden met de keuze van DPG Media. Net zoals veel andere bedrijven laat ook DPG Media zien de zorgen rondom het Dolfinarium serieus te nemen. We hopen dat deze keuze definitief blijft en dat andere bedrijven deze stap volgen.”

Dolfinariumkaarten offline

DPG Media heeft meer dan 80 merken in voornamelijk Nederland en België, waarvan er zeker 15 Nederlandse merken een webshop hebben met kaarten voor het Dolfinarium in Harderwijk. De kaarten zijn per direct uit het actieve aanbod verdwenen. Hieronder vallen sowieso de webshops van het Algemeen Dagblad, Nu, Trouw, Stentor, Leukstetickets, Volkskrant, Flair, Libelle, BNdestem, Brabants Dagblad, de Gelderlander, het Parool, Margriet, Provinciale Zeeuwse Courant en Tubantia.
.

Combi-ticket NS en Dolfinarium stopt 1 oktober

Dierenwelzijn

Het Dolfinarium ligt, net als vergelijkbare parken in andere landen, al langer onder vuur vanwege zorgen rondom het dierenwelzijn. Olivers:

Dolfijnen zijn vrijwel constant in beweging. Hierdoor zwemmen ze gemakkelijk meer dan 50 kilometer per dag. Doordat ze in het Dolfinarium minder dan 0,1 procent van het natuurlijk activiteitengebied ter beschikking hebben, zijn ze gedoemd tot levenslang dezelfde rondjes te zwemmen.”

Bioloog Dirk Draulans gaf enkele weken geleden bij de NOS al een vergelijkbare mening met betrekking tot het houden van dolfijnen in gevangenschap:

“Dolfijnen behoren tot de dieren die compleet niet gemaakt zijn om in gevangenschap te leven. (…) Er is geen oplossing, dolfinaria moeten gewoon dicht.”

Ook andere bekende biologen, zoals Ingrid Visser en Jane Goodall, spreken zich sterk uit tegen het houden van deze dieren in gevangenschap.

Bron: