Toen de extreem dikke beagle Snuffy bij Caroline kwam woog ze met bijna 30 kilo driemaal haar gezonde, verantwoorde gewicht. Ze kon zich niet eens achter het oor krabben over hoe het allemaal zover was gekomen. Maar toen moest ze op dieet en aan de wandel.

beagle
Beagle Snuffy was veel te dik | Foto: screenshot video SWNS TV/YouTube

Caroline Webster is een 26-jarige dierenartsassistente uit Herndon in Virginia (VS). Ze kende Snuffy al langer. De 8-jarige hond woonde bij een ouder echtpaar, dat zonder kwade opzet de hond volstopte met lekkere dingen en niet voldoende met haar wandelde om de pondjes er weer af te krijgen. Naar verluidt kreeg de hond regelmatig grote plakken ham en kalkoen en was eten zo’n beetje het enige wat ze deed. Tot het echtpaar in november 2017 moest verhuizen en Snuffy aan Caroline Webster ter adoptie werd aangeboden:

“Toen ze hier net was snurkte Snuffy als een volwassen man en kon niet aan haar oor krabben omdat ze daar niet bij kon.”

Afvallen
Het echtpaar had de dringende adviezen van de dierenarts genegeerd en dus moest Snuffy afvallen. Caroline zette haar op een dieet van twee kleine maaltijden per dag en ging met haar wandelen: driemaal daags ruim anderhalve kilometer, inclusief de trappen van de drie verdiepingen hoog gelegen woning van Caroline. En dat werkte: in vier maanden verloor de hond ruim 11 kilo. Webster:

“Ze rent nu achter vogels en eekhoorns aan en kreunt en jammert als een echte beagle. En ze krijgt het af en toe in haar bol, waarbij ze snel van voor naar achter en heen en weer door de kamer rent.”

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Streefgewicht

Obesitas vergroot bij dieren, net als bij mensen, de kans op blessures, hartfalen, diabetes en kanker. Het is daarom een zegen voor Snuffy dat het oudere echtpaar niet meer voor haar kon zorgen. Het streven is dat ze komende zomer het gewicht van 13 kilo heeft gehaald, waarmee haar levensverwachting zeer aanzienlijk is toegenomen.

beagle
Snuffy rent weer achter vogels en eekhoorns aan | Foto: screenshot video SWNS TV/YouTube

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Bart van Riel