Gelukkig zijn er ook organisaties die zoeken naar de creatieve diervriendelijke oplossingen als het gaat om zogenaamde ‘overlast’ door dieren. Zo ook het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. Al tijden kampt het ziekenhuis met het probleem dat er kraaien op het ziekenhuis bivakkeren die stenen vanaf het dak naar beneden gooien. Toen twee jaar geleden een glazen overkapping aan gruzelementen ging en tot overmaat van ramp een dame de steen op haar schouder had gekregen was de maat vol en werden er maatregelen genomen.

Kraai - kraaien
©Wikimedia Commons

Even leek het probleem opgelost door pinnen op de dakrand te plaatsen waardoor de kraaien de stenen niet meer over de rand konden gooien. Ook werden er luidsprekers geplaatst waaruit een zeer onaangenaam geluid voor kraaien schalden. De dieren leken met de Noorderzon vertrokken totdat medewerkers van het ziekenhuis ontdekten dat er nog steeds stenen op de dakrand lagen zo verteld Leon Rijnders hoofd huisvesting.

Vastgeplakt
Om er nu echt helemaal zeker van te zijn dat deze stenen niet op het hoofd van de bezoekers eindigen is er voor gekozen de kiezels op het dak vast te plakken. De stenen kunnen niet zomaar worden verwijderd want ze houden nu de hele dakbedekking op zijn plek. En daar bij werken ze ook nog eens isolerend volgens Rijnders.

In combinatie met de geluiden die uit de luidsprekers komen moet het probleem van de vallende stenen nu zijn opgelost. En ook over die geluiden is goed nagedacht want een Dordtse kraai blijkt anders te kraaien dan een kraai uit Amsterdam.

Dialecten

“Een vogelexpert heeft ons geleerd dat je alleen met het juiste dialect effect bereikt”, aldus Frank van den Elsen, woordvoerder van het ziekenhuis.

Wij van PiepVandaag.nl vinden het geweldig mooi nieuws dat het ziekenhuis kosten noch moeite spaart om tot een duurzame en vooral diervriendelijke oplossing van dit probleem te komen.

Bron: AD.nl ©PiepVandaag.nl