De afgelopen weken werden we overspoeld met berichten over geredde dieren in nood tijdens één van de verschrikkelijke orkanen. Niet iedereen staat erbij stil dat er tijdens natuurrampen ook veel dierlijke slachtoffers vallen. Maar ook in het dagelijks leven worden er veel dieren gered die in een benarde positie terechtkomen. En ieder bericht over een gered dier maakt ons weer even blij.

dieren in nood
Jonge eland zit vast | Foto: screenshot video Bear TV/YouTube

Behalve bij stormen, bosbranden of aardbevingen gebeuren er in het dagelijks leven ook veel ongelukken met dieren. Ze komen vast te zitten in een hek, zakken door het ijs of vallen in een put. Of ze klimmen in een boom en durven er niet meer uit.

Gelukkig zijn er altijd mensen die zich het lot van deze dieren aantrekken. Of het nu de brandweer is, de politie, of gewone burgers; iedereen die zich inzet om dieren in nood te redden is wat ons betreft een held.

dieren in nood
Hij kan geen kant meer op | Foto: screenshot video Bear TV/YouTube

Benarde posities
Onderstaande video is een compilatie van reddingsacties, waarbij dieren in heel alledaagse situaties uit hun benarde, soms levensbedreigende situatie gered worden. Zoals katten die zich wel op heel grote hoogte begeven en met geen mogelijkheid meer op eigen gelegenheid terug kunnen naar beneden. Of koeien die in een put vallen. En een hond die hopeloos vastzit in een hek.

Dit zijn beelden waar we ronduit gelukkig van worden. Want de mens kan vreselijke dingen doen met dieren, zoals jullie hier helaas dagelijks kunnen lezen. Maar gelukkig wordt ook regelmatig het tegendeel bewezen. Dan blijkt dat mensen soms met gevaar voor eigen leven alles doen om een dier te redden. En bij alle dierenleed waarmee we geconfronteerd worden hebben we allemaal wel eens behoefte aan goed nieuws.

Bekijk de prachtige compilatie hieronder:

https://www.youtube.com/watch?v=wQfKW3knBpU

Bron: Bear TV/YouTube ©AnimalsToday.nl Bart van Riel