Een Bengaals tijger werd in het Mexicaanse Jalisco gevonden in een postpakket. Het gaat om een welpje. Het doosje bevatte kleine gaatjes zodat het dier van zuurstof werd voorzien. Dankzij één van de honden van de federale politie van Mexico werd, tijdens een inspectie, het tijgerwelpje gevonden. 

bengals tijgerwelpje
#GNvdD: Tijger gered in Mexico na internetbestelling | Foto: Facebookpagina federale politie Mexico

De Bengaalse tijger, een bedreigd diersoort, was onder verdoving gebracht en verstuurd per post vanuit Jalisco. Het dier werd gevonden in een postbedrijf in een busstation. Het welpje had geen voedsel of water tot zijn beschikking. De eindbestemming was Querétaro. Het bleek hierbij om een internetbestelling te gaan. De officier van justitie voor de bescherming van het milieu (Profepa) heeft het dier in beslag genomen.

https://twitter.com/PoliciaFedMx/status/961336264371785728

Volgens Profepa is dit het derde welpje van een katachtig dier dat recentelijk gered is in Mexico. Op 3 februari werd een jaguar gevonden langs een weg. Hij bevond zich in een kooi. En op 25 januari werd een andere Bengaalse tijger door de federale politie gevonden in een auto in de staat van Oaxaca.

Oorspronkelijk komt de Bengaalse tijger uit Bangladesh. Het dier komt voornamelijk in India voor.

Bron @AnimalsToday.nl Estefanía Pampín Zuidmeer