Je zou maar een rat zijn en vast komen te zitten in een putdeksel. Het overkwam een rat in het Duitse Bensheim. Gelukkig rukte de Duitse brandweer uit om het dier te redden: al wordt de rat door veel mensen niet gewaardeerd, de brandweer maakt geen onderscheid tussen diersoorten op het moment dat ze hulp nodig hebben.

rat
Beknelde rat in rioolput bevrijd door Duitse brandweer | Foto: Facebookpagina Berufstierrettung Rhein Neckar

Hulpverlener Michael Sehr:

“We maken geen onderscheid. Voor ons zijn alle dieren gelijk…Ik laat ook geen mensen op straat liggen, omdat diegene er anders uitziet!”

https://www.facebook.com/TierrettungRheinNeckar/photos/a.393398437422337/2070558173039680/?type=3&theater

Zeven brandweerlieden moesten eraan te pas komen om het ratje te bevrijden. De rat zat muurvast, piepte, schreeuwde en was erg bang, volgens Sehr. Hij zat vast in een gaatje van het putdeksel en zijn bovenlichaam stak boven de put uit. Na meerdere pogingen besloten de brandweerlieden om het putdeksel omhoog te tillen en de rat vanaf de onderkant uit zijn benauwde positie te bevrijden. Uiteindelijk lukte dat. Eenmaal vrij sprong het diertje gelijk het riool in.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Kinderen uit de buurt konden de reddingsactie enorm waarderen en gaven de brandweerlieden een cadeau: een tekening van een rat. Sehr:

“Zo zullen we ons nooit vervelen met dit werk.”

Bronnen: AD, Telegraaf ©AnimalsToday.nl Estefanía Pampín Zuidmeer


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.