De politie heeft in Zeeland, samen met de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming, 25 herdershonden in beslag genomen. De honden werden gehouden in zeer vervuilde hokken en een aantal van de dieren had gezondheidsproblemen.

herdershonden
12 herdershonden in beslag genomen | Foto: Dierenbescherming

De eigenaar was in het verleden fokker en hield de honden die hij niet kon verkopen. In de loop van de jaren nam het aantal honden dat hij in zelf gemaakte houten hokken hield steeds toe. In de hokken die ernstig vervuild waren was ook geen frisse lucht of ventilatie.

Een aantal honden heeft last van het zogenaamde kennelsyndroom. Deze dieren zijn zeer angstig en slecht gesocialiseerd. Als jonge hond hebben ze nauwelijks ervaringen en prikkels opgedaan.

De voormalige hondenfokker kreeg overigens al eerder een waarschuwing en nu heeft de Officier van Justitie de honden in beslag genomen. De eigenaar heeft proces verbaal gekregen. De rechter zal uiteindelijk besluiten wat er met de honden gaat gebeuren.

Bron: Dierenbescherming ©AnimalsToday.nlWord nu maandelijks donateur en ontvang de prachtige kalender van varken Sam in de bus

Word donateur