De beer en de leeuw die als enige dieren het bombardement op de dierentuin van Mosul in Irak overleefden, zijn gered uit de hel. Dat maakt VIER VOETERS vandaag bekend. De twee zijn er slecht aan toe.

Mosul
Bevrijd uit de hel | Foto: screenshot video VIER VOETERS/YouTube

VIER VOETERS schrijft over Simba en Lula:

“Ondanks dat zij nog in leven zijn, is hun conditie verschrikkelijk. Ze hebben te kampen met ziektes door ondervoeding en ontbrekende zorg. Hun gebit is in zeer slechte staat. Daarbij heeft de beer longontsteking en de leeuw heeft gewrichtsproblemen.”

In februari werd bekend dat de achtergelaten dieren in de oorlogsdierentuin een langzame hongerdood stierven.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Oorlogsgebied
De kapot gebombardeerde dierentuin ligt precies in een gebied dat door IS werd gedomineerd. Tijdens de strijd om de stad vielen er ook bommen op de dierentuin, wat veel dieren het leven kostte. Alleen Simba en Lula waren nog over, en VIER VOETERS zette alles op alles om ze te evacueren uit het oorlogsgebied. Ze melden vandaag op Facebook:

“JAAAAA!!! Na eindeloze onderhandelingen, slapeloze nachten en urenlang wachten is het dan eindelijk zover: LULA EN SIMBA ZIJN OFFICIEEL GERED UIT DE MOSUL ZOO!”

Rust
Er wordt in het bericht niet gemeld waar Simba en Lula naartoe gaan, maar zeker is dat ze nu de broodnodige medische zorg krijgen, rust, en geen slachtoffer meer worden van het oorlogsgeweld.

Bronnen: Facebook, Vier Voeters ©Animals Today Bart van Riel