Beagle Nelly werd gebruikt als proefdier, daarna verlaten, beschoten en voor dood achtergelaten. Een hartverscheurend verhaal, maar desondanks blijft de kleine beagle positief en vecht kwispelend voor het leven. Dankzij The Beagle Freedom Project krijgt ze een kans op een gelukkig leven bij een liefdevol gezin.

Beagle
Een beagle | Foto credit: 27147 / Foter / CC BY-NC-ND

De Amerikaanse organisatie The Beagle Freedom Project zet zich in voor beagles in proeflaboratoria. Ze redden honden die tragisch genoeg als proefdier zijn gebruikt. Nelly was zo’n Beagle. Begin december vorig jaar vond een bezorgde burger uit Florida, Verenigde Staten, een krat langs een landweg. Toen ze stopte om te kijken wat er in zat, vond ze de lichamen van drie beagles. Alle drie beschoten en voor dood achtergelaten. Twee van de beagles hadden het inderdaad niet overleefd, maar één hond vocht nog altijd voor het leven.

De vindster haalde de angstige beagle uit het krat en nam haar mee naar huis. Het arme dier werd uitgebreid onderzocht en daarbij werd de schotwond gevonden. Die zat gelukkig net onder de halsslagader, waardoor de beagle het heeft overleefd. Ook had ze een tattoeage in het rechteroor, een reeks getallen die maar 1 ding konden betekenen. De ware afkomst van het dier: een onderzoekslaboratorium.

De bezorgde dierenliefhebber nam gelijk contact op met The Beagle Freedom Project. Dat was het moment dat de beagle de naam Nelly kreeg. Na uitgebreid onderzoek door de dierenarts werd duidelijk dat Nelly een geschiedenis heeft van mishandeling, verwaarlozing en ziekte. Daarbij kwam ook het schokkende bericht dat ze een tumor heeft tussen haar achterpoten.

Foto’s van Nelly zie je hier.

Ondanks het verschrikkelijke leven wat Nelly heeft geleid blijft ze vrolijk en kwispelt ze de hele dag. De arme beagle is er nog niet en heeft nog een heel gevecht voor zich om de ziektes in haar lijf te overwinnen, maar dankzij The Beagle Freedom Project krijgt ze een kans.

Bekijk Nelly’s heftige verhaal in onderstaande video:

Bron ©PiepVandaag.nl Jasper Kromdijk