Het einde van het stierenvechten komt steeds dichterbij op de Spaanse autonome eilandengroep de Balearen! Dankzij de campagne ‘Mallorca Sense Sang’ (Mallorca zonder bloed) heeft het parlement van de Balearen het voorstel voor het verbod van het stierenvechten goedgekeurd met 31 stemmen voor, 21 tegen en 3 onthoudingen.

Balearen
Foto: Pixabay

Met deze uitspraak initieert het parlement de laatste fase om het verbod officieel te maken. Dankzij het verbod worden de Balearen de derde deelstaat in Spanje die het stierenvechten verbiedt.

Zonder bloed
‘Mallorca Sense Sang’ is een campagne van CAS International en AnimaNaturalis, die met een handtekeningenactie wordt ondersteund door HSI. Tot nu toe hebben zich dankzij deze campagne 29 gemeenten tegen het stierenvechten verklaard op de Balearen. Het totaal aan anti-stierenvechtgemeenten op de Balearen staat nu op 33, wereldwijd komt de lijst van anti-stierenvechtgemeenten nu op 147 te staan. Spanje heeft op dit moment 123 anti-stierenvechtgemeenten.

Petitie
Er zijn inmiddels meer dan 148.000 handtekeningen verzameld via een petitie om de lokale politici te overtuigen dat het stierenvechten voor eens en altijd verboden moet worden op de Balearen. En natuurlijk elders in de wereld.

Bron: CAS International ©PiepVandaag.nlWord nu maandelijks donateur en ontvang de prachtige kalender van varken Sam in de bus

Word donateur