Het zal je overkomen als jong olifantje: van het ene op het andere moment val je in een waterput en kunt er met geen mogelijkheid meer op eigen kracht uitkomen. Gelukkig werd het hulpeloze dier gered door de plaatselijke bevolking.

babyolifantje
Gered, maar duidelijk van slag | Foto: screenshot video The Guardian

Het voorval vond plaats in het dorp Ramakuppan in Andhra Pradesh, India. De dorpsbewoners hoorden het olifantje trompetteren van angst en haalden er een graafmachine bij. Hiermee werd een gleuf gegraven waardoor het babyolifantje zichzelf uit de put kon bevrijden.

Moeder
Aanvankelijk is het beestje duidelijk van slag, ook omdat er een grote groep juichende en joelende omstanders is. Het weet niet goed welke kant op te gaan en lijkt even op de omstanders in te lopen, die enigszins geschrokken terugdeinzen. De beelden laten niet zien wat er na de reddingsactie is gebeurd met het olifantje, dat natuurlijk een moeder heeft die op zoek is naar haar kalf.

De lokale autoriteiten hebben laten weten dat wanneer de moeder niet gevonden wordt zij de zorg voor het beestje zullen overnemen. Een geruststellende gedachte, maar dan is het natuurlijk wel te hopen dat het olifantje niet ingezet zal worden om toeristen te vermaken met olifantenritjes

Bekijk hieronder het filmpje dat The Guardian plaatse op het internet:

Bron ©PiepVandaag.nl Bart van Riel