Een klein olifantje raakte afgelopen weekend te water in nationaal park Tsavo-oost in Kenia. Hoewel de olifantenkudde trachtte het kalf te redden, zag het er somber uit. Gelukkig kreeg Kenya Wildlife Service een melding binnen, waarna de medewerkers van het olifantenweeshuis van David Sheldrick Wildlife Trust in Voi werden ingeschakeld. Door hun snelle actie kon het geschrokken olifantje met de kudde worden herenigd.

baby-olifant
Zonder hulp was het olifantje ten dode opgeschreven | © David Sheldrick Wildlife Trust

Naast een stroomgebied van de Mzima Springs drinkwaterpijplijn stond een zeer geagiteerde olifant te kijken naar haar kalfje dat in het water terecht was gekomen. De oever was zo stijl dat het jong dreigde te verdrinken: de gefrustreerde moeder was hulpeloos. Gelukkig hebben de olifantenverzorgers van David Sheldrick Wildlife Trust veel ervaring met dergelijke noodsituaties.

baby-olifant
© David Sheldrick Wildlife Trust

Door de twee aanwezige olifantenkuddes met zeer gespannen dieren die het kalfje probeerden te redden, was de situatie nogal hachelijk. De volwassen dieren, die er tenslotte geen idee van hadden dat de medewerkers hulp kwamen verlenen, probeerden het reddingsteam tegen te houden. Met een tweede wagen die als buffer dienst deed, konden de volwassen dieren even op afstand worden gehouden. Een aantal olifantenverzorgers sprong uit de andere auto om het kalf te bereiken en konden het dier uiteindelijk met banden de kant op trekken.

Eindelijk konden moeder en jong herenigd worden, omringd door hun opgeluchte olifantenfamilie en gadegeslagen door euforische hulpverleners.

baby-olifant
© David Sheldrick Wildlife Trust

Bron ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde