Het zijn allemaal asielkatten uit het Haags Dierencentrum die vanaf 9 augustus een nieuw thuis krijgen in kattencafé Ditjes en Katjes, gevestigd aan de Piet Heinstraat 66 in het Zeeheldenkwartier. In totaal zes katten gaan het mogelijk maken om lekker tijdens een drankje met ze te kroelen, te spelen en vooral te genieten van hun aanwezigheid.

Ditjes en Katjes
Ze voelen zich al helemaal thuis | Foto: Kattencafé Ditjes en Katjes/Facebook

Ditjes en Katjes is niet het eerste kattencafé in Nederland. Zo is er in Amsterdam café ‘Kopjes’ en in Groningen kattencafé ‘Op z’n kop’. In Den Bosch zal naar verwachting eind augustus kattencafé ‘Poeslief‘ de deuren openen.

Inspiratie
Het idee is overgewaaid uit het buitenland, waar in diverse wereldsteden soortgelijke cafés te vinden zijn. En nu is Den Haag aan de beurt. Initiatiefneemster Eef Krol vertelt op de website van Ditjes en Katjes:

“Mijn poes Famke is de inspiratie voor Ditjes & Katjes, want ze is lief, eigenwijs en zorgt dagelijks voor een flinke dosis ontspanning in mijn huis. Hoe gaaf is het om dat te delen? Wist je trouwens dat het wetenschappelijk is bewezen dat dieren een kalmerend effect hebben op mensen? Het helpt zelfs tegen depressies!”

Liefde en aandacht
Natuurlijk moet er goed gezorgd worden voor de katten, maar Eef Krol garandeert dat ze alles over heeft voor haar dieren:

“Samen met het geweldige Haags Dierencentrum hebben we 6 heel fijne en lieve katten kunnen selecteren uit hun grote aanbod. Zo hebben zij weer wat meer ruimte voor andere katjes en kan ik samen met jullie voor de Ditjes & Katjes-katjes zorgen. We zorgen ervoor dat ze goed en gezond eten krijgen, maar ook de liefde en aandacht krijgen die ze verdienen, naast de allerleukste kattenmeubels en speeltjes die er zijn! Nothing but the best for my kitties!”

Goedzakken
De katten heten Eusebio, Jip, Koda, Pelle, Piet Hein en Pim, en zijn speciaal uitgezocht om in de drukke omgeving van een horecagelegenheid geen last te krijgen van stress. Volgens Eef zijn het dan ook echte goedzakken, zo vertelde ze aan PiepVandaag. En door de rustgevende werking die de dieren op de cafébezoekers hebben zal het met het rumoer wel meevallen. Alleen is tijdig reserveren waarschijnlijk noodzakelijk. Bij de opening van kattencafé Kopjes in Amsterdam waren er maar liefst 600 geïnteresseerden.

In onderstaand filmpje op de Facebook-pagina van Ditjes en Katjes worden de katten kort aan ons voorgesteld:


Bron ©PiepVandaag.nl Bart van Riel


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.