Toen de 15-jarige rode kater Dougie binnenkwam bij het asiel Animal Refuge League of Greater Portland in Maine (VS), bleek al snel dat hij een bijzonder karakter heeft. Iedere keer wanneer hij op de grond werd gezet begon Dougie luid te miauwen, en dat hield niet meer op tot hij weer werd opgepakt. Hij wilde gewoon het liefst in de armen zijn van de verzorgers.

Dougie
Dougie en verzorger Robert Weimer | Foto: Animal Refuge League of Greater Portland/Facebook

Het gedrag van Dougie is met recht bijzonder, want de meeste katten houden er niet van om opgepakt te worden, laat staan doorlopend meegezeuld te worden. Maar voor Dougie is er niets fijner dan heel dicht bij zijn mens te zijn. Daarom werd er iets verzonnen waardoor deze eigenzinnige kat helemaal gelukkig is.

Draagzak
Speciaal voor Dougie werd een draagzak gekocht die normaal gesproken voor mensenbaby’s bedoeld is. Maar dat maakt Dougie niet uit. Hij vindt het heerlijk om de hele dag meegedragen te worden, en het met de handen dragen van een kat maakte het werk van de asielmedewerkers er natuurlijk niet makkelijker op. Jeana Roth van Animal Refuge League of Greater Portland:

“Hij is ongelofelijk sociaal ingesteld en wil de hele dag het liefste bij mensen of andere dieren zijn.”

Robert Weimer kreeg de eer om Dougie in de zak mee te dragen, en had zo zijn handen vrij voor zijn overige werk, het verzorgen van de andere asieldieren.

Geadopteerd
De bijzondere kat bleef dankzij de sociale media niet onopgemerkt en Ash Perkins meldde zich om hem te adopteren:

“Hij was knuffelig en gaf me een paar zoentjes, en toen wist ik dat hij met me mee naar huis moest.”

En dat blijkt een groot succes. Perkins kwam de volgende dag terug en adopteerde Dougie, die het geweldig naar zijn zin heeft bij Ash thuis. Ook is hij inmiddels bevriend met Jax, de andere kat van Ash Perkins:

“Seniorkatten hebben net zoveel liefde te geven als kittens en jonge katten, en ze hebben ons heel hard nodig. Dougie heeft prikkelbaredarmsyndroom (PDS), een darmaandoening waarvoor hij dagelijks medicijnen krijgt, en dat gaat prima. Ik ontdekte dat hij al maanden in het asiel zat en een eigen huis en mens nodig had, en een bed om op te slapen. Hij bleef gisteravond mijn neus maar likken terwijl ik probeerde te slapen, zo lief. Hij is een geweldige jongen. Ik ben zo gelukkig dat ik zijn kattenmoeder mag zijn!”

Bron: Love Meow, Animal Refuge League of Greater Portland ©AnimalsToday.nl Bart van Riel