Alweer een jaar geleden liep er een witte pitbull rond het Amtrak station in Baltimore. Het beestje schrok ergens van en rende een tunnel in, in de richting van een tegemoetkomende trein. Tot ieders grote schrik werd ze geraakt door de trein.

witte pitbull
Witte pitbull Molly bedankt reder Kevin McMullen | Screenshot video BARCS Animal Shelter

Agent Kevin McMullen was op het bewuste moment aanwezig op het station. Hij luidde het noodsignaal zodat de andere inkomende treinen stopten en sprong de tunnel in. Wat hij daar zag brak zijn hart.

“Er was overal bloed. Ik tilde haar op en zag dat een van haar poten verbrijzeld was.”

Op sterven na dood
De gewonde, witte pitbull geslaagde erin om haar gehavende koppie naar Kevin op te tillen en hem likjes te geven. Ondanks haar verschrikkelijke situatie, leek ze aan te voelen dat ze in goede handen was. Kevin besefte dat de hond op sterven na dood was. Ze had al meer dan de helft van haar bloed verloren, samen met haar achterpoot en het puntje van haar staart. Kevin McMullen:

“Ik kon niet geloven dat ze in deze situatie nog op mij reageerde.”

Ze zou snel medische hulp moeten krijgen, anders zou ze het niet halen. Kevin riep Baltimore City Animal Control op om te helpen.

“Ze konden in ieder geval proberen om haar leven te redden, maar ik was er niet zeker van dat het zou lukken.”

Een speciale band
Tot ieders grote verbazing overleefde de witte pitbull haar behandelingen en herstelde ze van haar verwondingen in slechts tweeënhalve week. Geen moment had Kevin gedacht om de hond te adopteren, maar het werd al snel duidelijk dat de twee een speciale band hadden. Nu leeft pitbull Molly bij haar redder, zijn vriendin Claire en hun drie honden en katten.

“Molly doet het super met drie poten en probeert zelfs met onze andere dieren te spelen. Zoals het er nu naar uitziet heeft Molly geen prothese of rolstoel nodig. Ze kan eigenlijk alles, behalve op het bed of de bank springen. Daar helpen wij haar dan mee. Maar buiten dat is ze perfect!”

Bron Shared © Animals Today Sophie Janssen


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.