Toen het Belize Forest Department een melding kreeg over het stropen van een slingeraap vonden ze niet alleen de stropers, maar ook een piepklein babyaapje, beroofd van zijn moeder. Het beestje was er zo slecht aan toe dat er weinig hoop was op overleven. Maar dankzij snel ingrijpen kreeg het kleintje toch een tweede kans.

Izzy
Izzy was gewond en uitgedroogd | Foto: screenshot video

Enkele uren na de melding werd het aapje gered. Het was in shock en uitgedroogd. Dit is een veelvoorkomende doodsoorzaak bij jonge dieren die door stropers beroofd worden van hun moeder.

Gebroken

In een sneltreinvaart werd het slingeraapje naar de Belize Wildlife & Referral Clinic gebracht, waar het de naam Izzy kreeg. Terwijl Izzy vocht kreeg toegediend ontdekten de artsen ook nog een gebroken arm en andere gebroken botten, veroorzaakt door kogels uit een luchtdrukgeweer.

Izzy
Izzy is op tijd gered | Foto: screenshot video

Het gaat goed

Gelukkig is Izzy op tijd gevonden en maakt het beestje het naar omstandigheden goed. De toestand van het aapje wordt nauwlettend in de gaten gehouden en dankzij deze hulp kan dit kleintje later weer terugkeren naar het wild.

Bekijk het filmpje over Izzy, het aapje dat gered werd van stropers:

Bron:

© AnimalsToday.nl Bart van Riel