Een enorme kreeft van ruim 11 kilo is vrijgekocht door een Canadese vrouw. Zij kon het niet aanzien dat ‘King Louis’ opgegeten zou worden en betaalde 230 dollar voor hem. Naar schatting is de kreeft zeker een eeuw oud.

vrijgekocht
Kreeft King Louis mag terug naar huis | Foto: screenshot video CTV via abc NEWS

De reusachtige kreeft kreeg al snel een naam, nadat hij was gevangen door visser Rodney MacDonald in de Bay of Fundy in New Brunswick, Canada. MacDonald en zijn vrouw runnen daar de Alma Lobster Shop, en toen de lokale media hoorden over de enorme vangst stroomden al snel de ideeën binnen over wat met het dier te doen.

Niet opeten
Natuurlijk waren er genoeg mensen die hem wilden opeten, maar dat wilde de Canadese veganist Katie Conklin uit Nova Scotia niet laten gebeuren. Ze besloot de kreeft vrij te kopen zodat hij weer losgelaten kon worden. Voor de visser was dit niet eerder voorgekomen:

“Ik vang honderdduizenden kilo’s kreeft per jaar, maar dit was de grootste en ook de enige die ik ooit heb teruggezet.”

Genen
Met de kreeft in een krat keerde de visser terug naar het midden van de baai om hem daar zijn vrijheid terug te geven. Dit bijzondere moment is op video vastgelegd. Katie Conklin hoopt van harte dat King Louis nog een lang leven mag hebben:

“Ik hoop dat hij zijn genen zal doorgeven en een tweede kans heeft op een gelukkig leven.”

Bekijk hier de video waarin de visser King Louis weer terugzet in het water, waar hij thuishoort. Laten we hopen dat de kreeftvisser zich na deze gebeurtenis gaat beraden op zijn werk en de gevolgen daarvan voor het dierenwelzijn.

Bron ©PiepVandaag.nl Bart van Riel


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.