Vorige week ontving de David Sheldrick Wildlife Trust (DSWT) een melding vanuit een safarikamp, over een gewonde leeuwin in het Masai Mara reservaat in Kenia. Een van de gidsen zag dat een leeuwin, die Bibi wordt genoemd, een lelijke verwonding had. Het dierenartsteam van DSWT en Kenya Wildlife Services (KWS) trok erop uit.

leeuwin
Foto: David Sheldrick Wildlife Trust

DSWT is vooral bekend van de opvang van weesolifanten, maar ook andere dieren kunnen rekenen op hulp. Toen gids Moses Manduka zag dat de ongeveer 15 jaar oude leeuwin Bibi, die men al een paar dagen niet had gezien, leed onder een ernstige verwonding aan haar achterpoot, schakelde hij dan ook het dierenartsteam van DSWT/KWS in. Het was duidelijk dat Bibi veel pijn had als ze liep en ze was erg dun geworden.

Dierenarts Dr. Limo onderzocht de wond en vermoedde dat deze was veroorzaakt door de beet van een gevlekte hyena. Het eerste kootje van de rechterklauw bleek gebroken en de dierenarts besloot een deel te verwijderen. De ontstoken huidplooi van de klauw werd grondig gereinigd, evenals enkele andere verwondingen aan de hiel, waarna dr. Limo antibioticazalf aanbracht.

Zowel het dierenartsteam als de medewerkers van het safarikamp zullen het herstel van leeuwin Bibi de komende tijd in de gaten houden.

Bronnen: Facebook, DSWT ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde