Poes Roxy uit het Noordhollandse Warmenhuizen is vrijdag in haar rug geschoten. Ze heeft het overleefd maar het kogeltje zit vast in een wervel en de poes krijgt pijnstillers. Dat meldt een vriendin van haar baasje op Facebook. Ze waarschuwt katteneigenaren in Warmenhuizen en vraagt aan de dader om zichzelf te melden bij de politie.

poes Roxy
Getuigen gezocht: Wie schoot op poes Roxy? | Foto: via Je bent Warmetuuter als…../Facebook

Poes Roxy is vrijdagavond kort na 19 uur beschoten, waarschijnlijk in de omgeving van de kruising Oostwal en de Dergmeerweg in Warmenhuizen:


Er zit een kogeltje vast in een wervel, waarschijnlijk afkomstig uit een luchtdrukwapen. Een operatie zou erg lastig worden, zo wordt geschreven. Gehoopt wordt op natuurlijk herstel en poes Roxy zit onder de pijnstillers. Volgens haar baasje eet ze goed, maar het is spannend of Roxy zelfstandig haar behoefte gaat doen. Ze kan haar achterpoten niet goed gebruiken en dat wordt mogelijk veroorzaakt door een, al dan niet tijdelijke, verlamming.

Wie schoot op poes Roxy?

Het baasje van Roxy heeft aangifte gedaan en er wordt gevraagd of er getuigen zijn van deze gemene daad:

“…hopelijk wordt deze zieke geest opgepakt. Wie heeft er iets gezien?”

Ook wordt een beroep gedaan op het geweten van de dader(s):

“Heb je het (per ongeluk) gedaan, toon berouw, en meldt je bij de politie.”

In korte tijd zijn katten beschoten in Schijndel (NB) en Sint Philipsland (Z), op Urk en nu in Warmenhuizen. Als je iets weet wat kan leiden tot aanhoudingen, neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844, met de dierenpolitie via nummer 144, of met ons via mail:  redactie@animalstoday.nl. Je kunt bij ons terecht als je anoniem wil blijven. Wij garanderen je privacy en zorgen dat je informatie op de juiste plek terechtkomt.

  • Lees ook:

‘Waarom schoot je op Dikkertje Dap?’


Bronnen:

©AnimalsToday.nl Bart van Riel