In Schijndel (NB) en Sint Philipsland (Z) waren afgelopen week kattenhaters actief die in het bezit zijn van een luchtdrukwapen. Er werden twee katten beschoten, allebei met dodelijke afloop. Over de daders is nog niets bekend, maar mogelijk weten mensen meer over deze kattenhaters. Wellicht heeft iemand zijn mond voorbijgepraat.

kattenhaters
Kattenhaters met luchtbuks actief in Schijndel en Sint Philipsland | Foto: publiek domein

In Schijndel vond kat Henkie de dood door een nekschot uit een luchtbuks. Hij werd donderdag 29 augustus in de wijk Hoevenbraak dood op straat gevonden met een kogel in zijn nek. Het zou volgens de eigenaresse van de kat gaan om een kogeltje uit een luchtdrukwapen, vermoedelijk kaliber 4,5 mm, mogelijk diabolo. De kogel is verwijderd en de familie heeft vrijdag met het bewijsmateriaal aangifte gedaan. Het gezin heeft nog een kat, Mina, maat die hebben ze ook al een week niet meer gezien. Nu Henkie dood gevonden vreest de familie voor het lot van Mina, zo meld Omroep Brabant:

“Henkie was de kat van mijn dochtertjes. Die zijn helemaal overstuur. (…) Zoiets doe je toch niet?”

https://www.facebook.com/omroepbrabant/posts/2784736144883535

Uit lijden verlost

In het Zeeuwse Sint Philipsland werd een poes tweemaal geraakt in haar hoofd, waarbij een van haar ogen ernstig gewond raakte en uit de oogkas puilde. De toestand van de gewonde poes verslechterde snel en besloten werd om de poes uit haar lijden te verlossen. Via Amivedi kon het baasje van de poes getraceerd worden om het vreselijke nieuws te vertellen. De Elkie stichting, dierenasiel op Tholen, schrijft op Facebook:

“Het bleek dat deze kat 2 kogeltjes in haar hoofd had. Zij is dus beschoten. Wij willen de kattenbezitters in St. Philipsland waarschuwen vanwege deze afschuwelijke daad. Het is zo triest.”

Er is een Facebookbericht gedeeld over de poes in Sint Philipsland, maar we vinden een van de foto’s te naar om het bericht hier te plaatsen. Bekijk het bericht – indien gewenst – hier.

Wie zijn deze kattenhaters?

Over de daders is niets bekend, behalve dat zij met hun daad de sfeer in openbare ruimte terroriseren en mensen angst aanjagen over het lot van hun huisdieren. Daarbij: de kans dat een kat direct sterft door een schot uit een luchtbuks is niet heel groot, waardoor ze een ellendige en pijnlijke dood sterven. Bovendien is het een drempel die genomen moet worden om op (huis)dieren te schieten en valt niet uit te sluiten dat ze dit vaker (gaan) doen.

Als je iets weet wat kan leiden tot de aanhouding van deze kattenhaters, neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844, met de dierenpolitie via nummer 144, of met ons via redactie@animalstoday.nl. Je kunt bij ons terecht als je anoniem wil blijven en niet via een andere weg kennis wil delen die kan leiden tot aanhouding van de dader(s). Wij garanderen je privacy en zorgen dat je informatie op de juiste plek belandt.

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Bart van Riel