Voor de prachtige zwarte kater Luna uit Bergen op Zoom is 2017 slecht geëindigd. Iemand vond het nodig om vuurwerk naar de kat te gooien, die daardoor een vreselijke verwonding opliep aan zijn rechter zijkant. Gelukkig heeft Luna het dankzij een operatie overleefd. Het baasje van deze lieverd heeft een forse beloning uitgeloofd om de dader(s) op te sporen.

Luna
Wie gooide vuurwerk naar kater Luna? | Foto: Hisham Fahmy/Facebook

Hisham Fahmy heeft op Facebook een oproep gedaan met het verzoek aan getuigen om zich te melden. Hisham heeft maar liefst 1000 euro over om de dader(s) van deze laffe daad te vinden:

“Krankzinnig. Hoe kunnen mensen zo harteloos zijn om een onschuldig beestje aan te vallen met vuurwerk. Hoe kan je functioneren in een samenleving terwijl je zo ziek bent van binnen en dit afreageert op onschuldigen. Hoe kan je vrij los lopen met moordlustige gedachten.”

Terrorist
Wie dit op zijn geweten heeft is volgens Hisham een gevaar voor de samenleving en zichzelf:

“Wat zou je gedacht hebben? “Ik zal dat katje eens laten schrikken?” of “Ik blaas dat lieve katje op omdat ik de mentaliteit en het lage niveau heb van een terrorist? Wie is het volgende slachtoffer? Een kind? Een wildvreemde? Een ander onschuldig beestje? Jezelf?”

Getuigen gezocht
Wie weet meer over deze misselijke daad, die tussen 29 en 30 december 2017 plaatsvond in de wijk Bergse Plaat in Bergen op Zoom, in de omgeving van Fuut en Watersnip? Neem dan via Facebook contact op met Hisham Fahmy, of bel met de dierenpolitie via telefoonnummer 144.

Je kunt ook helpen door dit bericht zoveel mogelijk te delen op de sociale media. Wie de gouden tip heeft die naar de dader(s) leidt krijgt een mooi geldbedrag om veel leuke dingen mee te doen, zo aan het begin van het nieuwe jaar.

Bron: Facebook ©AnimalsToday.nl Bart van Riel