Voor de tweede keer in korte tijd is in de Rotterdamse wijk Delfshaven een eend beschoten. Het dier werd levend aangetroffen met een pijl in zijn lichaam. De politie zoekt naar getuigen of andere tips om de dader van deze misselijkmakende dierenmishandeling te pakken.

eend beschoten
Opnieuw eend beschoten met pijl in Rotterdam, politie zoekt getuigen | Foto: Politie Rotterdam Delfshaven/Facebook

De melding kwam donderdagmiddag binnen bij de politie en aanvankelijk dacht men dat het ging om een eend die vorige week in dezelfde buurt, ook met een pijl in zijn lijf werd gezien. Maar het bleek te gaan om een ander dier. En dus is er een actieve dierenbeul bezig die niet terugdeinst om op dieren te (blijven) schieten. De politie vraagt daarom het volgende:

“Mocht u verdachte situaties in de wijk zien, bijvoorbeeld personen die met wapens lopen die pijlen kunnen afschieten, dan horen wij dit graag. U mag hier dan 112 voor bellen. Ook als u informatie heeft die kan leiden naar de dader willen wij dit weten.”

De eend werd aangetroffen langs de Professor Poelslaan (Google Maps), terwijl het dier vorige week op de Hoekersingel werd gezien, hemelsbreed niet ver van elkaar verwijderd. In ditzelfde gebied bevindt zich onder meer een openbare basisschool, dus alert zijn op wapengebruik in de omgeving is ook voor mensen extra van belang.

https://www.facebook.com/PolitieDelfshaven/photos/a.430138060494313/1263945220446922/


‘Onacceptabel’

De politie noemt de dierenmishandeling ‘onacceptabel’. Wat er met de eend gaat gebeuren is vooralsnog onduidelijk, maar het dier wordt niet aan zijn lot overgelaten. De politie schrijft:

“Voor de eend wordt gezorgd. De dierenambulance gaat zich met een eendenkenner over het stakkertje ontfermen. Wij verzoeken u de eend met rust te laten om meer stress te voorkomen.”

Meld het alsjeblieft wanneer je meer weet over deze zaak en vooral over de dader(s). Mocht je om wat voor reden dan ook niet met de politie willen bellen dan kun je ook ons een mail sturen: redactie@animalstoday.nl. We gaan vertrouwelijk om met privé-informatie en kunnen zorgen dat een tip op de juiste plaats terechtkomt.

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Bart van Riel