In Den Helder is afgelopen weekeinde waarschijnlijk een bejaarde pony misbruikt, in een stal op de paardenweide aan de Doggersvaart. De eigenaresse vond zaterdagochtend een vies blauw shirt en andere sporen die aanleiding waren om de politie in te schakelen wegens seksueel misbruik van de pony.

pony misbruikt
Pony misbruikt in Den Helder, sporen van dader onderzocht | Foto (illustratief): publiek domein

Eigenaresse Diana Kool wilde zaterdag vroeg in de ochtend de stallen mesten en de dieren voeren, toen ze een smerig blauw shirt ontdekte en verschillende zakdoekjes. Een paar zakdoeken waren weggestopt tussen de balken in de stal. Volgens Kool kan je wel invullen wat hier is gebeurd.

NH Nieuws maakte onderstaande reportage, online gezet door NoordkopCentraal:

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Niet eerste keer

Het is helaas niet de eerste keer dat de paarden van Kool zijn lastiggevallen:

“Zes jaar geleden hebben we een man op heterdaad betrapt in de stal met zijn broek op zijn enkels. Die hebben we met een riek van het terrein gejaagd.”

Eerder werden bij de stallen een halstertouw een handschoen en een zaklantaarntje gevonden. Nu is daar dus een groot blauw shirt bijgekomen:

“Ik heb de foto ook op Facebook gedeeld in de hoop dat iemand het herkent van zijn buurman ofzo.”

pony misbruikt
Het blauwe shirt met lange mouwen maat XL en de verpakking van tissues | Foto: Diane Kool/Facebook

Er zijn ook camerabeelden gemaakt. Die heeft de politie voor het onderzoek naar de zaak meegenomen. De dader heeft veel sporen achtergelaten die zijn identiteit kunnen onthullen. Mocht iemand het blauwe shirt van bovenstaande foto herkennen, al dan niet in combinatie met de eigenaar, meld dat dan alsjeblieft bij de politie via 0900-8844, of bij de dierenpolitie via telefoonnummer 144.

Tamara

Diane Kool dankt via Facebook iedereen op voor het medeleven met de hoogbejaarde pony Tamara:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2420754298209716&set=a.1384943445124145&type=3


Bron:

©AnimalsToday.nl