Na heel wat ‘gelobby’ in het Europees Parlement komt eindelijk een doorbraak over de jacht op trekvogels op Malta. Birdlife Malta stuurde, samen met Europarlementariërs Eickhout (GroenLinks) en Gerbrandy (D66), afgelopen maand een brandbrief aan Janez Potočnik over de jacht.

zomertortel malta

Slachtpartij
In april wordt het jachtseizoen weer geopend. Onder het mom van ’traditie’ mogen jagers weer schieten op overvliegende zomertortels en kwartels. In de praktijk echter knallen zo’n tienduizend jagers alles wat vliegt uit de lucht. Op deze manier worden tienduizenden beschermde vogels gedood door de ‘heren’ jagers. Deze slachtpartij wordt door Europa al jarenlang gedoogd, ondanks felle protesten van onder andere Vogelbescherming.

De zomertortel is in Nederland met ongeveer 85% afgenomen en staat vermeld op de Rode Lijst. Niet alleen deze vogels worden bedreigd door jagers, maar ook lepelaars, boerenzwaluwen en slechtvalken zijn het slachtoffer. Lars Soerink, medewerker bij Vogelbescherming, gaat regelmatig naar Malta. Hij houdt een weblog over de jacht in Malta bij. Klik hier om de blog te lezen.

Bron: Vogelbescherming ©PiepVandaag.nl Walter Eijndhoven


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.