Begin januari meldde Piepvandaag dat er in het bosgebied bij Gellik-Eigenbilzen, net over de Belgische grens ten noordwesten van Maastricht, een dode hond in een bench was aangetroffen. Nu, tien dagen na de vondst, ligt het dode dier er nog steeds. Onbegrijpelijk, vinden omstanders.

gecrepeerde hond
Foto: JG

Jean S., een wandelaar uit het Belgische Lanaken deed vlak na de jaarwisseling de gruwelijke ontdekking. Op een afgelegen stuk in het bos trof hij een hondenbench aan met daarin een uitgemergelde en inmiddels overleden bruine Amerikaanse Staffordshireterriër. Het dode dier lag in zijn eigen uitwerpselen, wat erop duidt dat de hond nog een tijd in leven is geweest, nadat hij is achtergelaten in het bos.

Jean S.:

“Je houdt het niet voor mogelijk, dat iemand een hond in een bench achterlaat en laat creperen op een verlaten plek in het bos. Het dier moet in deze koude nachten enorm hebben afgezien. Het feit dat de kooi vol uitwerpselen ligt, betekent dat de hond nog een tijd heeft geleefd. Dit is barbaars”.

Afgelopen weekend trof een aantal wandelaars tijdens hun wandeling in de kanaalzone nabij Eigenbilzen en Gellik, tot hun grote ontsteltenis de hond aan. Ludo K.:

“Het moest wel dezelfde hond zijn. Ik herkende de bench meteen aan de foto uit de krant. Dat de hond hier al ruim tien dagen ligt zonder dat hij is verwijderd, heeft me aangegrepen. De stank is vreselijk.”

De gemeente Lanaken beloofde maandag om de hond direct op te gaan halen en te onderzoeken op een identificatiechip, om zo de eigenaar van de hond op te sporen.

Bron: Het Belang van Limburg ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.